fbpx

Terapie Manuala & Posturala

Aceasta îmbinare de metode terapeutice complementare , este derivata din elemente ale medicinei și terapiilor fizice tradiționale Chineze, Japoneze și Thailandeze (Tsubo, Yumeiho, Terapia Thai Regal) și se bazează pe procedee manuale asupra întregului corp: mobilizări osteo-articulare, presopunctură, tehnici și procedee speciale de masaj, stretching. Scopul acestei terapii este reechilibarea posturală și funcțională a organismului.
Se lucreaza imbracat, la sol.

Terapia manuala - posturală vizează păstrarea sau redobândirea simetriei bazinului, a sănătății coloanei vertebrale, corectarea centrului de greutate, fiind atât o metodă profilactică, cât și de tratament.

O serie de afecțiuni pot fi ameliorate sau vindecate prin aplicarea terapiei manuale-posturale, printre care: dureri si contracturi musculare, lumbago, ischialgia, dureri ale articulațiile șoldului, genunchi, glezne, diferite tipuri de migrene, rigiditate sau dureri la nivelul umerilor, tulburări gastro-intestinale, afecțiuni și suferințe ale aparatului cardiovascular, pregătirea și recuperarea după antrenamentele fizice, fitness, sportivilor de performanță, precum și ameliorarea, corectarea și creșterea ventilației pulmonare.

 

 

Comments are closed.