fbpx

Terapie posturală – metode Japoneze

"Această metodă terapeutică complexă este derivată din elemente ale medicinei tradiționale chineze și japoneze și se bazează pe procedee manuale asupra întregului corp: mobilizări osteo-articulare, presopunctură, tehnici și procedee speciale de masaj, stretching. Scopul acestei terapii este reechilibarea posturală și funcțională a organismului.
Se lucreaza imbracat, la sol.
Terapia manual-posturală vizează păstrarea sau redobândirea simetriei bazinului, a sănătății coloanei vertebrale, corectarea centrului de greutate, fiind atât o metodă profilactică, cât și de tratament.

O serie de afecțiuni pot fi ameliorate sau vindecate prin aplicarea terapiei manual-posturale, printre care: dureri si contracturi musculare, lumbago, ischialgia, dureri ale articulațiile șoldului, genunchi, glezne, diferite tipuri de migrene, rigiditate sau dureri la nivelul umerilor, tulburări gastro-intestinale, afecțiuni ale sferei genitale feminine (dureri menstruale, menstruație neregulată), afecțiuni și suferințe ale aparatului cardiovascular, pregătirea sportivilor de performanță, precum și ameliorarea, corectarea și creșterea ventilației pulmonare.

Reglarea tensiunii arteriale este o altă utilitate a terapiei manual-posturale și se adresează atât hipertensiunii cât și hipotensiunii. " - text oficial preluat.

Comments are closed.